Eikelaan wordt een 30 Km straat!!!!

Bekijk hier de tekening

Belangrijke highlights:

 • Uitgangspunt is snelheidsverlaging en inrichting 30 km/uur.
 • Planning voor uitvoering is november 2022
 • Profiel met mollegang.
 • Alle bestaande parkeerplaatsen komen terug.
 • Alle zijstraten komen in de voorrang.
 • Vijf bomen worden gekapt. Er komen er zeven terug.
 • Er wordt nieuw materiaal gebruikt.
  Ook wordt de openbare verlichting vervangen. Niet alleen op dit gedeelte, maar op de gehele
  Eikenlaan (tussen de Heiligeweg en Serooskerkestraat).

De werkgroep Agathebuurt geeft de voorkeur aan gekleurde fietsstroken ( als op de Weverstraat) De gemeente heeft de “mollengang” als voorkeur (situatie nieuwbouw woningen Eikelaan) (de herinrichting vindt plaats tussen de twee bruggen)

Laat als bewoner weten wat je voorkeur/wensen zijn momenteel zijn we in overleg met de gemeente. Tevens zijn we ook op zoek naar een mogelijkheid om de 30 Km daadwerkelijk te realiseren. Wij hebben al aangegeven dat drempels niet gewenst zijn i.v.m. trillingen. Mogelijk is het feit dat de zijstraten (verkeer van rechts) voorrang krijgen genoeg om de snelheid te verminderen. Dus geef als bewoner van de Eikelaan hier je mening zodat we dit kunnen voorleggen aan de gemeente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *