Welkom bij de Stichting Agathebuurt

De Stichting Agathebuurt zet zich in voor een leefbaar en veilig Krommenie. Onze primaire missie is het verbeteren van de verkeerssituatie, met als leidraad ons motto: EERST WEGEN DAN WONINGEN. Wij zijn zeker niet tegen nieuwbouw maar wel van mening dat de geplande nieuwbouw in Krommenie enkel kan plaatsvinden wanneer de verkeersinfrastructuur, en in het bijzonder de A8-A9 VERBINDING, wordt gerealiseerd. Zonder deze cruciale verbinding zal de huidige verkeersdrukte in onze woonwijken alleen maar toenemen.

In samenwerking met de experts van “MAAKNOORD” hebben wij een alternatief VERKEERSCIRCULATIEPLAN voor Krommenie ontwikkeld. Dit plan richt zich ondermeer op het ontlasten van de smalle straten in onze buurt. De Eikelaan, Parklaan, Lindelaan, Kruisstraat en Noorderhoofdstraat zijn simpelweg niet geschikt om grote verkeersstromen te verwerken. Wij vinden dat het verkeer evenredig verdeeld moet worden in Krommenie.

We hebben onze zorgen uitgebreid gedeeld met de gemeente en de gemeenteraad, onder meer door middel van PRESENTATIES en een RONDLEIDING door Krommenie. Wilt u meer zien van de verkeersuitdagingen waarmee we dagelijks te maken hebben? Bekijk dan de beelden via de link hieronder. Samen kunnen we werken aan een veilig en leefbaar Krommenie!

LINK NAAR DE BEELDEN